torstai 17. huhtikuuta 2008

Miinan kanssa tokoa sitten tänään


Kaunis ilma ja aurinko paistaa, niin pakko oli lähteä tekemään treeni takapihan hiekkaparkkikselle.

Seuraaminen oli hyvää, ei ihmeempiä piippaillut. Koira oli innokas ja hyvässä vireessä niin ajattelin ottaa katast... siis kaukokäskyjä. Vaihdoin istu-käskyn, palkkasin paikallapysymisestä ja ei toimi ei millään. Perskutarallaa. En katsonut koiraan, annoin tosi hennon käskyn ja eeei tapahdu mitään edistystä. Nousi kuitenkin ihan ok, pari kertaa josta vapautus pallopalkalle.

Noh, sitten ajattelin, että minä jaksa anella, vaan annoin ihan tomerat, nopeat ja terävät käskyt "sitta - maa - sitta". Ja jep, kahden kuukauden parhaat kaukkarit. Superpalkka.

Tehtiin luoksetuloa kun Aija oli soitellut Rinin luoksetulo-ongelmista, ajattelin sitten testata että millä mallilla liike on parin viikon tauon jälkeen. Ensin normiluoksetulo, kympin liike. Sitten yksi pysäytys, tosi hyvä, takapalkalle vapautus. Kolmas normiluoksetulo pysäytysluoksetulon käskyllä, kympin liike. Sitten normiluoksetulo, edelleen aivan nappi, ja sitten kokonaisena. Annoin luoksetulokäskyn vähän liian aikaisin pysähdyksen jälkeen, koira just käänsi katseensa pois, mutta tuli reippaasti, vähän jäi taakse istumaan mutta ei ongelmaa itse liikkeessä.

Heiteltiin palloa ja tehtiin noutoa. Eka aivan paska, koira lähtee kapula suussa hihhuloimaan lumikasaan. Varmaan oli jo jano ja kuuma kun ulkona paistoi aurinko. Heittelin kapulaa sitten varjon suuntaan ja kehuin aina tarttumisen jälkeen mun suuntaan kääntymisestä. Hyvin sujui, ja heti parani koiran itseluottamus, ja liike oli heti ehjempi. Ainut, että pitäisi se sivullekäsky hiljalleen kyetä häivyttämään pois. Nooh, ehtiihän tässä (NOT), kuukausi kokeeseen.

Tehtiin vielä versioituna eilistä idari-systeemiä niin että maahanmenon (joka tökki) ja seisomisen jälkeen jätin koiran istumaan ja tein luoksetulon. Seisominen on hyvä, maahanmenoa ei olisi halunnut tehdä. Olen päästänyt sen vähän liian vähällä kun kelit on olleet huonot. Kokeilee sitä nyt sitten hyvälläkin säällä.

Lopuksi tein täysmittaisen piilopaikkamakuun. Tosi varma ja rauhallinen, vaikka viereisellä parkkiksella möykättiin. Kävi mummo jopa päiväunillekin vähän ennen kuin kolme minuuttia tuli täyteen. Noh, saipahan ainakin palkata rauhoittumisesta.

Ollaan nyt sitten Laukaan toko-sm joukkueeseen menossa kun karjisjoukkuetta. Lahden näyttely jää väliin karvattomalta mummolta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti