maanantai 7. huhtikuuta 2008

Malla luonnetestissä 6.4Tuomareina Jorma Kerkkä ja Wilhelmiina Virolainen

Toimintakyky +2 hyvä
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taistelutahto +2 kohtuullinen
Temperamentti + 3 vilkas
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Kovuus +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausvarma

Hyväksytty +205 p

Malla oli testin ajan oma reipas ja iloinen itsensä. "Puuha-puolituntinen" oli neidille tosiaan täynnä touhua, ja Mallan touhurepertuaariin kuului mm. kelkan olennon pussaaminen, tuomareiden sanojen mukaan viikonlopun nopein pimeä huone, kuin myös seinäkiipeily.

Ilahduttavinta minusta testissä oli se, miten Malla hyökkäystilanteissa olisi halunnut välttää konfliktin ihmisen kanssa, varoitti, harkitsi, sitten vasta toimi - ja toimikin varsin periksiantamattomasti, mutta kuitenkin oli heti uhan loputtua parasta kaveria tuomareiden kanssa.

Osiosta toiseen tepasteltiin häntä pystyssä ja mallamaisen reippaasti. Seinä oli selvästi Mallalle vaikein osio, se ei ole koskaan jäänyt yksin mihinkään vaan pikareissuilla kaupaneteenkin vain Miinan seurassa. Joten kun hyökkäys tuli, ensin Malla haukkui pari kertaa kysyvästi, yritti päästä oikealle, vasemmalle ja sitten kiipesi ladon seinää. Sitten vasta puolusti itseään.

Pimeää huonetta olin itse jännittänyt kaiken pelottelun jälkeen, mutta turhaan, Malla kipitti reippaasti kolinoista välittämättä heti ilman apuja luokse, ja kun minua huudeltiin hakemaan hihnaa, Malla kiipeili reippaasti pitkin huonetta ja tutki paikkoja. Reipas likka.

Mutta sellainenhan koira tuo arjessa on, rohkea, avoin, nopea ja sitten jos näkee tarpeelliseksi, aivan tosissaan pitämässä puoliaan vailla mitään nöyryyttä. Se on kuitenkin myös äärettömän ystävällinen ja luottavainen, vilkas ja reipas karjakoirantytär.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti