tiistai 9. lokakuuta 2012

Eiliset toko- ja agitreenit ja treenitaukosuunnitelmia

Eilen vapaapäivän kunniaksi kävimme tekemässä tokoa, josta ei jälkipolville kyllä niin mitään kerrottavaa.

MALLA:

Seuraamista: Ihan muuten ok, mutta nenäpilli soi. Että ärsyttää.

Ruutu: ekalla kerralla lompsotteli sinne päin. Toisella lähetyksellä korrekti ruutu, mutta poiskutsu ei meinaa onnistua. Mietin että eikö toi oikeasti aina kuule ensimmäistä käskyä vai onko paikallamakaaminen sen verran vahva komento, että se on enemmän henkinen este lähteä ohjaajan mukaan.

Istuminen: ok

Kaukot: Ensimmäinen vaihto on Mallan mielestä seisomaan nousu. Edelleen. Olen monta kuukautta aloittanut aina istumisella ja AINA se nousee seisomaan. Ei voi vaan käsittää.

SEELA:

Edisti sikana seuraamisessa, joten en ruvennut sen kanssa koko tokoa sit tekemään.

Maanantain agilitytreeneissä tehtiin Seelan kanssa vauhdikasta ja motivoivaa rataa. Ollaan "kotiläksynä" käyty seisomassa hallissa, ja olen höpöttänyt "putkeenputkeenputkeen" -mantraa, ja Seela sitten etsii millon minkäkin putken sanallisesta vihjeestä ja painaltaa sinne, mistä sikahyvä palkka.

Radalla käytiin läpi erilaisia, haastaviakin putkikulmia sekä jaakotusta. Ei otettu ensimmäisellä kierroksella, jossa näitä asioita tehtiin erikseen, huomioon sitä, kuinka paljon loppusuoralta tullut palkka kiihdyttää pientä sinistä otusta. Jos Seela osaa normaalistikin mennä kovaa, niin...

Noh, oli kivat treenit, tuon koiran motivaatio tehdä ja touhuta on kyllä mahtava, mutta aiheuttaa tietysti koko ajan myöskin tarvetta ohjaajalle kehittää liikkumista. Tosi hyvillä mielin treeneistä lähdettiin, ja erityisen ylpeä olin loppusuorasta jossa Seela jäi hienosti pujottelemaan vaikka itse irtaannuin hyvin vetävälle loppusuoralle.

Ensi viikolla työt haittaa harrastuksia ja ei päästä treeneihin, joten ajattelin pitää pienen motivaationvaalimistauon Seelalle. Nyt on käyty aika usein treenaamassa, kisojakin on ollut muutamia ja vaikka missään nimessä ei voi sanoa, että Seelan motivaatio tekemiseen olisi huono, niin ajattelin nyt kahden viikon ajan keskittyä lenkkeilyyn ja antaan tehdyn työn ja opeteltujen asioiden hautoa pienen sinisen pääkopassa. Nyt on itselläkin kova motivaatio treenata ja kisata, joten ehkä hyvä myös antaa omien ajatusten hetki keskittyä johonkin muuhun kuin agilitykuvioihin. Ja tietysti kun juoksutauot eivät enää keskeytä kautta, niin pitää muistaa myös lepuuttaa ja palauttaa koiraa sitten muilla verukkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti