keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Agitreenejä

Muutama ratapiirros viime viikkojen treeneistä. 

Sunnuntai 28. päivä lokakuuta: Kaisa Honkosen suunnittelema viikkorata Jattilassa itsenäisesti: 
 
2-3 VALSSI: tarkkana ajoituksen kanssa.
3. VASTAKÄÄNNÖS TAI VALSSI: vastakäännös sujui paremmin, valssissa itsellä taas takkuamista, koira suoritti kyllä hienosti.
5. ja 6. NIISTO-SOKKARI: 5:n tein takaakierto-persjättönä, kutonen ok.
8. JAPANILAINEN /PAKKOVALSSI /SOKKARI (tietty se tehdään 26:n puolella): pakkovalssi
10. POISPÄINKÄÄNTÖ TAI SOKKARI / PÄÄLLEJUOKSU: poispäinkääntö oli yllättävän hyvin Seelan muistissa!
12. PUTKIJARRUTUS:
13. JAAKOTUS /VALSSI: jaakotus
15. PÄÄLLEJUOKSU, JOS JAAKOTTI 13. / SOKKARI TAI TAKANALEIKKAUS, JOS VALSSASI 13.: päällejuoksun ajotus ensimmäisellä kerralla miten sattuu, ja Seela haki pituuden väärään suuntaan. Pienellä fiksailulla ok.
17-18 (TAI 18-19) SOKKARI: tämä oli vaikea. Ensin lähdin liikaa saattelemaan okserille ja siitä sitten seurasi kaikenlaisia ongelmia, Seela hakee kyllä okserin ihan näpsäkästi, ja kun annoin koiralle luottoa, niin toimi hyvin.
20-21 VETO TAI SOKKARI: veto
22. SIVUIRROTUS: sikahienosti Seela nykyään tohoaa noita keppejä, olin äärettömän tyytyväinentähän.
24. TÖRKKÄYS JA ITSE MENTIIN PUTKEN LOPPUUN MERKKAAMAAN KÄÄNNÖSTÄ 25:LLE
25-26 VALSSI / SYLIVEKKI: valssi.
28. TAAKSE TÖRKKÄYS: ok
28-29 PÄÄLLEJUOKSU: tosi hyvä!
29. SYLIVEKKI / NIISTO / NIISTO-SOKKARI: tässä tuli oiottua pelkällä valssilla.

Kaikenkaikkiaan tehtiin ensin lyhyemmissä pätkissä ja sit kokonaan 16-21 oli kaikista haastavin kohta rytmityksen kannalta, ja sitä palkkailin reilusti. Seela kiihtyi jonkin verran viereisen kentän koirien touhuista ja alku saatiin ottaa useampaan kertaan. Pitäisi oikeastaan olla ihan kiitollinen, että saatiin "kisavire" pilkahtamaan omatoimisissa treeneissä, koska selkeästi saa lähdön epävarmaksi ja se haukku, se haukku! Muuten Seela työskenteli todella kuuliaisesti teknisellä radalla. Hieno likka!

Maanantaina 22. päivä tehtiin linjauksia.
Ratana Marian suunnittelema vauhdikas pätkä, joka oli aivan mahtava tehdä Seelan kanssa.
Linjaukset istuu Seelalle kun nyrkki silmään, ja jos joku agilityyn liittyvä asia on mulle yleensä järkeen istunut niin linjaaminen. Joten päästiin tykittämään rataa oikein kunnolla.

Väli 6-7 meinasi mennä sylkkäriksi kun en lähtenyt 5:lta tarpeeksi liikkumaan.
Keppien aloitus renkaalta oli yllättävän vaikea, lisäksi Seela jätti kepeiltä yhden välin tekemättä kun mentiin A:n ohi, liekö ajatushäiriö vai veikö sitten ihana kontakti liikaa.

Seelalla tosi hyvä vauhti ja into. Hyvät kontaktit. Hyvä mieli jäi treeneistä.

Opeteltavaa asiaa olis sivuttaisirtoaminen kontaktilta. Jonkin verran ollaan sitä tehty, mutta pitää taas muistaa panostaa kun nyt ollaan niin paljon tehty vauhtia.

Maanantai 29.10.
Ei tartte varmaan montaa kertaa ratapiirrosta katsoa kun huomaa mikä oli teemana. Jep-jep. Putkijarruthan ne. Taas yksi asia niiden joukosta jota en vaan oo saakeli saanut aikaiseksi opettaa. Lisäksi tehtiin sivuttaisirtoamista ja leijeröinti tuolle muksalle suoralle radalla.
Rataan mahtu myös muutama persjättö, jei!

Tehtiin ensin loppupalkalle pelkkää sivuirtosuoraa ja leijeröintiä. Seela oli aivan super! Se poimi hypyt matkalla varmasti ja eteni tosi hienoa vauhtia. Putkijarrutkin yksittäisputkella sujuivat hyvin.

Rata sujui ihan ok, kepeillä meinasin karata koirasta ohi ja täten sitten ohjata sen väärälle linjalle suoraa ajatellen, joten siinä tarvittiin malttia. Suora sujui hienosti, putkeen 11 vastakäännöksellä. Putkijarrut toimi radalla yllättävän hyvin, muutama virahti, mut pitäisi vaan vahvistaa, Seela lähti kyllä mukavasti mukaan jarruihin jo ihan parilla toistolla. Välillä tuntuu että tuota koiraa on vaan liian helppo treenata, kun se oppii lähes itseksiään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti