keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

SAKKRY Erikoisnäyttely 8.6.


Paikkamakuussa naurattaa c: NK
Karkinhakureissusta suunnattiin suoraan karjakoirien Erikoisnäyttelyyn Hartolaan. Olin ilmoittanut sekä Seelan että Mallan niin näyttelyyn kuin rotumestaruustokoon, mutta Mallan osallistuminen jälkimmäiseen jäi juoksujen takia. Helsingistä kohti Hartolaa lähdin tavanmukaisen myöhässä, mutta onneksi ehdittiin kehään ajoissa.
Seela-raukka, ei sitten hyvistä aikomuksista huolimatta treenattu kertaakaan kokeiden välissä mutta niin se vaan neiti toimi kuitenkin. Nyt vedän hatusta liikkeiden arvosanat, ihan tarkkaan en muista. Tuomarina Mauri Pehkonen.

Seela noutaa c: NK
Paikkamakuu 10 - ei ongelmaa, vaikka joku tokokehän laidalla ollut rähinä kesken paikkamakuun laittoi sydämen vähän pamppailemaan
Seuraaminen 9 - hämmästyttävän hyvät pisteet, Seela teki korrektisti mutta itsestä tuntui vetelältä.
Liikkeestä maahanmeno 9 - vai olikohan kymppi. Hyvä maahanmeno, ja vissiin ensimmäinen kerta kun ei nollattu tätä Pehkosen kokeessa.
Luoksetulo 5 - oletettu läpijuoksu, mitäs en treenannut, nih!
Liikkeestä seisominen 9 - ehkä, valmistelevassa osuudessa jotain pientä
Nouto 9 - saalisti vähän
Kaukot 8 - tosi hienot kaukot mutta sivulle nousuun tartti toisen käskyn
Estehyppy 10 - hyvä Seela! Ponnisti itsensä niin lähelle estettä että olin varma, että kolauttaa, mutta mitä vielä!
Kokonaisvaikutus 9 - miellyttävää ohjaamista.

172 pistettä, 1-tulos ja luokkavoitto!

Sitten seuraavaksi ruvettiinkin odottelemaan näyttelyn alkua.

Ensimmäisenä kehään mentiin Seelan Eku-pojan kanssa. Eku esiintyy PET-luokassa purentansa takia, ja oli luokan toinen. Kovin oli pojassa äitinsä näköä. Ja kokoakin, nimittäin mitaksi taidettiin saada 46 cm, mikä on ehkä vähän vähemmän kuin mitä on Suomessa totuttu. Eku sai erityisesti kehuja kauniista päästään ja ilmeestään.
Eku iloisena kehässä, kuva EK
 Esitettäviä olikin tänä vuonna yllättävän vähän ja sain keskittyä pääosin Karkin palluttamiseen. Narttuja ennen syötiin keittolounas ja huilattiin, ja sitten pian olikin jo avoimen luokan aika. Seela oli ensimmäistä kertaa kehässä kahteen vuoteen, ja esiintyi tyylilleen uskollisena perin kyllästyneenä. 
"Oikeat mittasuhteet, selvä sukupuolileima ja hyvä luusto. Narttunainen vahva pää. Hiukan pyöreät hyvänväriset silmät. Ilmeikkäät korvat, hyvä otsapenger ja vahva kaula. Sopivat kulmaukset edessä. Reisi on lihaksikas, muuten takaosa saisi olla voimakkaampi. Hyvä runko. Yhdensuuntaiset tarpeeksi joustavat liikkeet. Liikkuessa ylälinja saisi olla vakaampi. Itsevarma pidättyväinen käytös" AVO-ERI3 

"Keskivahva, solakkarunkoinen, lihaksikas narttu. Pitkä hoikka lanne. Vaaleat vilkkuluomet häiritsevät ilmettä. Kuono saisi olla täyteläisempi ja otsapenger merkitympi. Erinomainen, sopivat etukulmaukset. Lyhyt lantio ja ylös asettunut häntä. Liikkuu reippaasti ja askelpituus on hyvä. Saisi olla yhdensuuntaisempi edestä ja takaa. Itsevarma käytös. "
VAL-EH

Eli itsevarmaa poppoota koko sakki. Malla esiintyi vielä Cossaksin kasvattajaryhmässä, joka tuli kolmanneksi ja sai KP:n. Jotain vaatimatonta terverakenteisista ja miellyttäväkäytöksisistä koirista se tuomari siihen kirjoitteli.

Kerrassaan mukava erkkari, mutta kun kotiin päästiin niin kyllä väsytti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti