torstai 29. marraskuuta 2012

Agilityhysteria


Takaaleikkauksia. Rata täynnä takaaleikkauksia eri muodoissaan. Ihan mahtavaa!

Rata tehtiin rimat alhaalla, n. 10-15 cm.
Takaaleikkaukset esteille: 3, 7, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 27, 29, 30, 37

Aivan erinomainen treeni meille, sillä mähän olen maailman pahin koiran puolesta tekijä ja takaaleikkauksiin ja Seelaa en ole oikeasti opetellut ohjaamaan takaa.

Muistiin:
* katseen merkitys takaaleikkauksessa, katso koiran linjaa
* äänenkäyttö, kehu ja kannusta, käskytys ajoissa
* opeta koiraa lukemaan edessäolevia esteitä, opeta estevarmuu itsenäiseksi.
* myös takaaleikkauksessa ajoitus on erittäin tärkeä!
* lue koiran työskentelyä
* palkkaa ja harjoituksia
* ohjaaja pois mukavuusalueelta

Oli niin hyvä ja antoisa koulutus ja äärettömän hauska rata työstää. Seelalle takaaohjaaminen toimii tosi hyvin, uskon että koska katseen merkitys on tässä tavassa ohjata niin tärkeä ja Seela on aina ollut katseeseen voimakkaasti reagoiva, niin tämä tyyli sopi sille äärettömän hyvin. Ja mulle teki tosi hyvää olla juoksematta joka väliin ehtimään neuvoa koiralle mitä tehdään. Nyt koira luki mua ja eteni silti nopeasti ja kauniisti. Oltiin kyllä kaukana meidän normaalista tyylistä tehdä, ja että oli hauskaa ja erilaista!

Ihan huippuhetki radalla oli vienti 27:lle, jäin putkelle tekemään takaaleikkausta, käsky kepeille ja oma katse ja kroppa ns. vippauksena kohti keppejä ja Seela haki aivan uskomattoman hienosti tosi vaikean keppikulman ihan itse ja mun ohjailematta.

Tänään oli flow päällä, rata oli hauska, oma asenne oli iloinen, nauravainen ja rento ja koirasta huokui semmoinen hyvä tekemisen meininki. Olipa mukavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti