tiistai 25. syyskuuta 2012

Tuulia Liuhdon koulutus 22.9.

Osallistuttiin JAT:n järjestämään Tuulia & Timo Liuhdon koulutukseen lauantaina Seelan kanssa.
Meidät oli laitettu Tuulian ryhmään. Aikaa oli semmonen 20 min per koirakko. 

Mulla on noi ulkopuoliset koulutukset olleet vähän akilleen kantapää, jännitän niin hitosti yleensä, että en sillein odottanut kauheesti koulutukselta. Tää ennakkoon kaiken ajatteleminen tuhoontuomituksi tuntuu sopivan kuitenkin meille. Tykkäsin koulutuksesta aivan tosi paljon.

Tehtiin 33 esteen melko teknistä rataa, mutta musta oli kiva, että tekniikat oli kuitenkin tehtävissä ja rata eteni kuitenkin vaikeista kohdista huolimatta kivasti. Oli mukavaa kun melkeen joka kohtaan oli useampia vaihtoehtoja ohjata, koska niinhän se on kisoissakin, joten ei ollut pakko tehdä kaikista vaikeinta ohjauskuvioa jos ei tahtonut.

Alussa jännitin ihan hirveesti eikä päästy esteeltä 2 mihinkään. Kiva huomata kun kouluttajan ääni vaan napakoituu ja oma ääni kiristyy ja koira pyörii ympyrää ja haukkuu. Sit kun päästiin ekoista esteistä ohi niin yhtäkkiä oltiinkin jo jossain esteessä 19 ilman ongelmia.  Paljon sain vinkkejä ihan perustekniikoihin, takaakiertoihin, pakkovalssiin ja valssiin. Lisäksi leijeröitiin sellainen kohta mitä en ois ikimaailmassa itse ajatellut koskaan leijeröiväni. Oli aika voittajaolo kun toi rata kaikkine esteineen selätettiin lopulta.

Opittavaa olis niin paljon, niin radanluvussa, muistamisessa kuin rytmittämisessäkin. Perustekniikan kanssa on mulla paljon tekemistä, ja ylipäätään sen, että mistä se välillä tulee se Aino joka vetää vaikeen radan tarkasti ja puhtaasti ilman ongelmia ja mistä sen Ainon joka jännittää niin paljon ettei pääse esteestä 2 eteenpäin, sais taka-alalle. Se olo mulla vahvistuu koko ajan, että Seela tekee just oikein, ja tosi rehellisesti voi koiraa katsomalla nähdä mitä itse tekee väärin. Sikahyvä Seela, ja henkistä voittoa sekin, että koira joka kesällä aivan paniikissa pakeni ukkosta komeroon piiloon teki täysillä agirataa vaikka ukkonen pärisi lähettyvillä.

Taas sain noottia siitä, että liikaa pyrin tekemään koiran puolesta, vaikka mulla on irtoava koira. Nykyään kyllä huomaa et ei mulla ole radalla sillä tavalla "kiire", eli ollaan selkeesti joissain asioissa ainakin menty eteenpäin. Ja siis vaikka se nyt ei ensiarvoista ole, niin kivalta tuntui palaute myös siitä, miten hyvä koira mulla on. Ja että ollaan ylipäätänsä kehityskelpoinen koirakko.

Silleen kiva koulutus näin omasta näkökulmasta kun toisaalta näytettiin sekä se versio tekemisestä kun en oo yhtään kartalla ja sit kuitenkin oli monta timakkaa pitkää pätkää jolloin sit kaikki vaan maagisesti loksahti paikalleen ja tehtiin ns. meidän parasta tekemistä. 


 

1-3 - pakkovalssi-jaakotus
4-7 - pakkovalssi kutsuen koiraa laser suoraan putkea kohti, ei liikettä kohti muuria, lähetys esteelle 5, pakkovalssi 6:lle, linjaus ennen hyppyä 7 vaihtoehtona saksalainen
8-12 - rauhassa lähetys 9 putkeen, niistolla kepeille, selkeä ennakoiva valssi 11-12
13-17 - pussille etumatkaa, puolivalssi avuksi välistävetoon, vaihtoehdot 17 joko leijeröidä tai sit pakkovalssilla (aloitettava reilusti ennen putkensuuta)
18-20 - sama alun pakkovalssi ja valssi, juoksulinja 20 putken väärää päätä kohti, jolloin koiran juoksulinja on suoraan oikeaan päähän
21 -23 - takaakierto & valssi lähetys pituuteen, leijeröinti, niin että itse jäädään putken 9 toiselle puolen ja koira suorittaa a:n
24-27 - riman kohdalta tyrkkäys takaakiertoon, päällejuoksu ja puolenvaihto keinulle joko ennen tai jälkeen
28-33 - linjaus 28, jolloin putkeen lähetys helpottuu samanlainen tyrkkäys takaakiertoon kuin 24, valssi & linjaus tai valssi & vastakäännös 31:llä, siitä näpsäkästi loppusuora

Selkeästi haastavin kohta meille oli alku, jälkikäteen ajateltuna saksalainen olis voinut olla vähemmän hoppuinen tyyli viedä tuo kohta.
Kontaktit oli tosi kiva, pari kertaa piti paikasta muistuttaa. Lähdössä meinasi ukkosen aikaa varastaa. Itselle kun sain päälle reippaan liikkumisen, niin Seela teki aivan sairaan hyvin. Seelan vahvuus oli Tuulian mukaan se, että se on irtoava, motivoitunut ja innokas, ja silti äärettömän hyvin kuulolla ja ohjattavissa. Ja näinhän se on. Kyllä niin paljon tykkään tuon pienen sinisen tekemisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti