perjantai 19. syyskuuta 2008

Tokoa Miinan kanssa


Tehtiin takapihan pikkukentällä tokotreeni.

Aloitin luoksetulosta, ensin pelkkää pysäytystä, sitten pari suoraa luoksetuloa.Tosi hyvin onnistui, tosin pimeässä Miinan oli vähän hankala saada palkaksi heitettyjä frolicinsilppuja kiinni.

Luoksetulon jälkeen otettiin pieni suora pätkä seuraamista tempovaihteluin. Bileet! Koira patoaa!

Tehtiin kaksi kokonaista noutoa, jotka oli tosi hyviä, ripeitä ja nättejä. Sitten pari ohjatun harjoitusta, mutta koiraa ei enää kiinnostanut, joten en sitten viitsinyt hämärällä härnätä tolla enempää.

Liikkeestä istumista tein tutittamalla ja palkka tuli eri vaiheissa istumista. Lopulta tein apujen seassa pari ilman apuja, ja koira toimi hyvin. Jeps.

Sitten pitempi kaavio seuraamista. Nyt tempovaihteluista seurasi se, että ei istunutkaan perusasentoon kun piti pysähtymistä vaan tempovaihteluna. Sitten suora pätkä, jossa vaan palkkasin nopeasta perusasennosta.

Sitten mokasin minä, kun ajattelin, että otetaan vielä yksi sellainen Onnistunut Upea Nouto ja lähdetään. No tuli täydellisen Epäonnistunut Nouto. Se ei mennyt kapulalle vaan nuuski maata, ja minä tietysti sitten mörähdin sille - mikä ei mitään auttanut, mutta kun sain vihdoin menemään kapulalle, niin palautus tosi hieno. Noh, sitten tehtiin niin että reviteltiin kapulalla, heitin, ja kun vaan meni hakemaan, niin kehut, revitys, ja tätä niin pitkään ettei himmannut hakemisessa. Superpalkaksi pallolla leikkimistä ja äkkiä pois kentältä ennen kuin munaan vielä enemmän.

Eli taas noottia itselle.

Mallan kanssa ei olla treenattu, eikä tulla treenaamaan kun paikkamakuu ja luoksepäästävyys kenties kerran ennen koetta. Saapi nähdä, miten sujuu. Huomenna lähdetään Kiuruvedelle Mariannen luokse, ja sieltä sitten sunnuntaina Iisalmeen. Olen ihmetellyt kun ei ole jännittänyt kauheasti, mutta nyt kun tämän kirjoitti niin jo alkoi jännittää.

Käytiin keskiviikkona lapinporokoira Remun (Rakkahalti) kanssa lenkillä, ja Mallalla ja Remulla synkkasi tosi hyvin vaikka yleensähän Malla ei kauheasti nuorista uroksista välitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti