perjantai 29. elokuuta 2008

Tokotreeniä


Miina:

Teemana uusia liikkeitä, ja seuraamista, takapalkka kaikissa liikkeissä.

Nouto muutettiin hyppynoudoksi. Ekalla kerralla heitin kapulan, seurasin koiran perässä joten takaisinhyppy tuli viereltä seuraten. Luovutuksesta en ollut tarkka ja vapautin mun taakse pallolle. Seuraavalla kerralla onnistui jo niin, että ohjasin vaan kädellä mistä tulla takaisin, palkka, kolmannella kerralla oli jo kokeenomainen, loppupalkka taas takana, heittelin palloa vähän aikaa. Hyvä juttu ja fiksu mummo.

Jatkettiin noutojen kanssa ja ajattelin pohjustaa ohjattua noutoa. Vein kapulan, namilla koira seisomaan selkä kapulan suuntaan, ja sitten hae-käsky ja käsimerkki. Tehtiin oikeaa, ja Miina lähti heti minne näytettiin. Tehtiin kolme-neljä toistoa, seisoin koirasta parin metrin päässä antaessani käsimerkin. Hyviä noutoja ja luovutukset nättejä. Palkitsin luovutuksesta namilla, ja vapautin kauempana olleelle lelulle.

Sitten tehtiin seuraamista ja se oli kamalaa, nojaaminen on kuitenkin jäänyt, nyt vaan jotain tolkkua edistämiseen. Lopetin seuraamisen liikkeestä istumiseen. Pitää kokeilla josko eri käskyt lisäisi tarkkaavaisuutta ja sitä kautta sitten saisi jotain tolkkua tuohon kaahaamiseen. Myös seuraamisessa takapalkka.

Aloitettiin vielä ruutuakin namialustalle-juoksutreenin kanssa, joka olikin tuttu jo Laukaan kurssilta. Pari toistoa ja sitten loppupalkka. Ihan onnistunut treeni ja oli kiva vähän pelleillä jotain uutta.

>>> Miina on voinut huonosti nyt pari viikkoa. En tiedä onko kyse stressistä kun mummo on kuitenkin iloinen, mutta se juo ihan kauheasti, itseasiassa se juo niin paljon kun sille vaan antaa. Se on ihan turvoksissa ja kusee älyttömästi. Kesä on ollut niin täynnä kaikkea, että toivotaan että kyseessä on stressireaktio joka laantuisi nyt kun ollaan päästy kotiin. Jos mummo menee alakuloisen oloiseksi niin sitten lähdetään lääkäriin.
Rotumestaruuksiin ei kuitenkaan todennäköisesti osallistuta Miinan kanssa. Antaa mummon nyt toipua rauhassa, plus että sen juoksuja odottelen tohon syyskuuhun. <<<

Mallan kanssa tehtiin alokasluokka yhdellä seuraamisella. Tarkoitus oli käyttää haukutusta hyväksi, ja palkata mahdollisimman vähän. Kokeilin myös erilaista tyyliä antaa käskyjä. Käskyt oli matalia, karhealla äänellä, vähän painostavia, pyysin ensin haukkua samalla sävyllä ja riehutin, nähdäkseni, miten tyyli puri - Malla tuntui innostuvan vaan ja haukkui hyvin.

Paikkamakuu: häiriönä Katla ja Elli lähellä riekkumassa, n. 3-4 minuuttia. Yhden kerran Katla juoksi niin läheltä että nousi kyynärpäiden varaan, mutta itse tajusi tehneensä väärin ja makasi loppuajan pää maassa. Palkkasin kun korjasi asennon oikein. Alkuperäinen ryhti kyllä parempi kuin pää maassa.

Seuraamista, pitkä, hyvä pätkä. Kaikkiin suuntiin käännökset, täyskäännös, ei juoksuosuutta, pari pysähdystä. Malla oli kiihkeä haukutin ja otin seuraamista vauhdista, ei haukkunt tehdessä, vaikka sekoilin ekan käännöksen ihan täysin.

Liikkeestä maahanmeno, haukutin ja annoin painetta, sitten sivullekäsky ja matala "hie" -käsky. Maahanmenokäsky oli tosi painostava, kesti sen hyvin ja putosi nopeasti. Vapautin puolessavälin kun kävelin koiraan päin.

Luoksetulossa pidin koiraa ensin maassa, sitten pyysin sivulle, jätin paikalle ja kävelin ripeästi pois. Luoksetulokäsky aika neutraali. Nopea luoksetulo, vino perusasento jonka korjasi itse ilman vartaloapua. Jej.

Liikkeestä seisomisessa samat valmistelevat kun maahanmenossa, käsky vähän korkeammin sanottu ja tein kokonaisena. Seisomaan jäänti nopea ja varma, häntä jännittyneenä kunnes annoin sivullekäskyn. Hyvä juttu, ei yhtään väistämistä. Reilu riehutus* kun oli niin hyvä.

Hyppy: En riekuttanut kauheasti kun selvästi menohaluja hypylle oli, mutta kun en valmistellessa pitänyt samaa tyyliä kuin aikaisemmin niin totteli vasta kolmatta odota-käskyä. Seisoi kyllä mutta liikkui heti kun itse liikuin. Palkkasin, tein valmistelevat kunnolla ja tehtiin uudestaan. Sitten tuli nappisuoritus.

Oltaisi otettu vielä nouto, mutta Malla sai riekkuessa hiekkaa korvaan ja meni päänravisteluksi. Sain haukutettua sitä kuitenkin ja nosti se kapulan sitten mun läheltä mulle, josta loppupalkka.

Kaikenkaikkiaan tosi hyvä ja raikas treeni, Malla oli vietikäs, vaikken käyttänyt lelua ollenkaan, vaan hyrrä-härrää, pamia, haukutusta ja namin saalistamista. Selvästi tosta koirasta sitä kunnollista tekemistä pitää vähän kaivaa. Positiivista, että haukkua ei tullut kertaakaan liikkeiden aikana eli ei komenna tai turhautuessaan hauku, eli ilmeisesti jotain tehty oikein kun haukku vaan nostattaa virettä.

* = haukutus ja namin saalistusta, tarkoituksena saada Malla oikeasti tavoittelemaan mua ja kontaktia.

Mallan kanssa tullaan kyllä rotumestaruuksiin jos ei mitään katastrofia tapahdu.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti