maanantai 11. elokuuta 2008

Kuulumisia vaan


Ollaan oltu täällä Kalkkisissa kasvattajan eläimiä hoitamassa, ja kiirettä piisaa. En ole itse kauheasti hevosten kanssa touhunnut, joten varsinkin niiden kanssa on ollut tekemistä.

Kun siirrettiin Helin kanssa hevosia laitumelta tarhaan, niin pollet tunsivat vapauden kutsun ja juoksivat läheiselle pellolle kuin mitkäkin villihevoset konsanaan. Otin sitten Miinan mukaan, kun hevoset tajusivat varsin hyvin että ihmisiä kyllä ehtii karkuun helpostikin, eivätkä antaneet kiinni. Kierrettiin blokkaamaan kulkureitti pitemmälle pellolle Miina käskyn alla, ja sitten vapautin sen. Mummokoira käänsi hevoset hyvin ympäri ja ajoi ne (yllättävän rauhallisesti kun vähän pidin ääntä sille kun näytti siltä, että haluaisi niitä vähän lennättää) pihaan, ja sieltä aitaukseen. Malla oli vielä tuolloin Joensuussa Kuopio-reissun jäljiltä, muuten olisin ottanut mieluummin sen mukaan. Vaikka en mitään paimennuksesta tiedä, niin Malla on musta jotenkin taitavampi ja helpompi noiden hevosten kanssa (yhteen otteeseen keväällä se oli mulla mukana kun siirsin hevoset ja toimi hirvittävän nätisti). Miina on vähän liian kiihkeä.

Noh, katotaan, mitä sanovat paimennustaipumustestissä noista kahdesta. Vielä ei olla saatu hinta-arviota, ja jos se nousee tosi korkeaksi, niin mulla ei ole valitettavasti rahaa noita viedä. Paikat on kuitenkin varattu, ja sormet ristissä toivotaan, että testi jotenkin sopisi opiskelijabudjetille.

Mulla oli koirille varattu paikka Laukaan tokokokeisiin 23. päivä, mutta peruin ilmottautumisen (ja sisko sitten rävelsi ja maksoi sen silti), kun ei ole ollut aikaa treenata, ja luulen että kun ollaan koko kesä asuttu vähän siellä täällä ja kaksi edellistä viikkoa ennen koetta reissattu, niin koiratkin varmaan arvostavat lepoa. Noh, jos vaan rahat saan takaisin, niin maksan sillä koirat sitten rotumestaruuksiin - Jyväskylässä tulee treenattua vähän paremmin ja treeniseuraakin löytyy. Miinan ongelmat tokossa on edelleen samat - se on liian kiihkeä. Konsultoin Läissyä, ja ruvetaan nyt tekemään noita voi-evl -liikkeitä, josko uuden opettelu rauhoittaisi niin että nämä vanhat liikkeetkin sujuisi vähän kivuttomammin. Kaukot on pitkän aikaa toimineet hyvin, mistä olen iloinen.
Malla on... noh, Malla. Seuraaminen on sen heikoin lenkki edelleen, mutta eihän siitä Miinan kaltaista kiihkeää seuraajaa saa, niin on multa vähän tyhmä sitä toivoakkaan (varsinkin kun Miinan kanssa ongelma on juuri siinä). Kahden näin erityylisen koiran kanssa on vähän vaikea muistaa se kultainen keskitie, ja tulee vaan verrattua koiria toisiinsa.

Hirveän hyvin Miina ja Malla tämän epätavallisen kesän ovat ottaneet - jopa Malla, joka on ollut tosi herkkä kaikille lauman muutoksille. Emännällä vaan alkaa olla pikkuhiljaa ikävä kotiin ja normaalielämään. Täällä Carinan luonakin koirat ovat olleet niin hienosti tämän lauman kanssa. Tytti-karjiksen kanssa en tosin ole koiria pitänyt - sen verran silmä kovana Tytti noita kahta seuraa, ja sen tietää, että kyllä noi rähinöintiin vastaa, vaikka eivät itse menisikään riitaa haastamaan.

Taivaalta tulee vettä kun saavista kaataen, eikä tuo näytä taukoavan, niin pakkohan tonne on lähteä eläinlaumaa ulkoiluttamaan.

Niinjoo, onhan meillä vielä pari muutakin kuulumista:
22. päivä meidän lauma saa uuden jäsenen, kun käyn hakemassa projektinimi Kaunosielun meille kotiin.
Saa nähdä, mitä Hellämieli kaveristaan tulee pitämään.

23. päivä ollaan menossa Varkauden näyttelyyn, mutta vähän epäselvää, millä poppoolla. Mallan ilmo lähti päivän myöhässä, eikä ole vielä kuulunut mitään, joten ehkäpä se on hyväksytty - varmuuden saa vasta kun laput tulee kotiin.

Koiranettiin on Miinan pentueen terveystuloksia päivittynyt, Miinan valionarvoa ei ole vielä vahvistettu:
Zorro (Whipping Boy): lonkat B/B, polvet 0/0
Mio (Wilful Wile): silmät ok, polvet 0/0 (lonkka- ja kyynärkuvat käsittelyssä vielä kennelliitossa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti