maanantai 29. elokuuta 2011

Fysioterapian käyntikerrat 2 & 3


Toinen fysioterapiakäynti:

ANAMNEESI:Malla on ollut pirteä. Lenkit 10-20 min, eilen 30 min rauhllisesti metsäpolkua. Aamulla ja illalla 10-15 min lenkit, iltapäivällä 20 min lenkki. Liikkuvuusharjoitteet ovat onnistuneet, painonsiirrot oikean etutassun kautta ovat myös onnistuneet. 10 toistoa kerrallaan.



STATUS: Liikkeessä vas. lonkan flexio ja polven extensio liikerajoitus.Vasemman reiden ympärysmitta polven yläpuolelta 24,5 cm ja 2 cm polven yläpuolelta 25 cm. Testatessa siirtää painon otj ja oej nostoissa vasemalle takajalalle, 8-9 toiston kohdalla alkaa hieman väsyä (otj nostot).

Fysioterapia:Fysioterapiatutki


mus. Jatketaan vielä entisillä kotiharjotteilla. Käydään vesijuoksumatolla 4*1 min harjoite. Ensi kerralla vjm ja lisää kotiharjoitteita.





25.8.2011 käynti:



ANAMNEESI: neljä viikkoa vas. polven TTA- operaatiosta. Lenkkiä ovat pidentäneet, keskimäärin nyt 30 min lenkkejä. Varausharjoitteina Malla on tehnyt aktiivista ristikkäisen etujalan ylös nostoa, peruuttamista, passiivinen oikean takajalan ylösnosto 10*.



STATUS:Ulkona liikkeessä vasemman takajalan liikerata vielä lyhempi kuin oikea. Keskitytään tällä kertaa harjoitteisiin.



Fysioterapia:Varausharjoitteet, tarkistetaan kotiharjoitteet. Peruutusharjoitteeseen lisätään peruuta-istu-ylös. Varausharjoitteeksi etujaloilla ryhdikkäästi nojaaminen esim sohvarahiin ja esim namin kamssa painonsiirrot vasemmalle takajalalle. Ulkona rinteessä viisto kävely niin, että vtj on rinteen puolella.



Lopuksi käydään vesijuoksumatolla, vettä yli polvikorkeuden, nopeus 3, 4*1,5 min harjoitusjaksoa. Lopussa Malla uskalsi kävellä maton keskivaiheilla, joilloin liikkuminen rentoa ja vasemman takajalan liikerata parempi.



Fysioterapeuttina meillä Hannele Kerkelä Keski-Suomen eläinklinikalta

http://www.hannelenelainfysioterapia.net/index.php

 

Seuraavan kerran reilu viikon päästä fysioterapiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti