maanantai 29. elokuuta 2011

Fysioterapian käyntikerrat 2 & 3


Toinen fysioterapiakäynti:

ANAMNEESI:Malla on ollut pirteä. Lenkit 10-20 min, eilen 30 min rauhllisesti metsäpolkua. Aamulla ja illalla 10-15 min lenkit, iltapäivällä 20 min lenkki. Liikkuvuusharjoitteet ovat onnistuneet, painonsiirrot oikean etutassun kautta ovat myös onnistuneet. 10 toistoa kerrallaan.STATUS: Liikkeessä vas. lonkan flexio ja polven extensio liikerajoitus.Vasemman reiden ympärysmitta polven yläpuolelta 24,5 cm ja 2 cm polven yläpuolelta 25 cm. Testatessa siirtää painon otj ja oej nostoissa vasemalle takajalalle, 8-9 toiston kohdalla alkaa hieman väsyä (otj nostot).

Fysioterapia:Fysioterapiatutki


mus. Jatketaan vielä entisillä kotiharjotteilla. Käydään vesijuoksumatolla 4*1 min harjoite. Ensi kerralla vjm ja lisää kotiharjoitteita.

25.8.2011 käynti:ANAMNEESI: neljä viikkoa vas. polven TTA- operaatiosta. Lenkkiä ovat pidentäneet, keskimäärin nyt 30 min lenkkejä. Varausharjoitteina Malla on tehnyt aktiivista ristikkäisen etujalan ylös nostoa, peruuttamista, passiivinen oikean takajalan ylösnosto 10*.STATUS:Ulkona liikkeessä vasemman takajalan liikerata vielä lyhempi kuin oikea. Keskitytään tällä kertaa harjoitteisiin.Fysioterapia:Varausharjoitteet, tarkistetaan kotiharjoitteet. Peruutusharjoitteeseen lisätään peruuta-istu-ylös. Varausharjoitteeksi etujaloilla ryhdikkäästi nojaaminen esim sohvarahiin ja esim namin kamssa painonsiirrot vasemmalle takajalalle. Ulkona rinteessä viisto kävely niin, että vtj on rinteen puolella.Lopuksi käydään vesijuoksumatolla, vettä yli polvikorkeuden, nopeus 3, 4*1,5 min harjoitusjaksoa. Lopussa Malla uskalsi kävellä maton keskivaiheilla, joilloin liikkuminen rentoa ja vasemman takajalan liikerata parempi.Fysioterapeuttina meillä Hannele Kerkelä Keski-Suomen eläinklinikalta

http://www.hannelenelainfysioterapia.net/index.php

 

Seuraavan kerran reilu viikon päästä fysioterapiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti