lauantai 30. syyskuuta 2017

Laiskalla päivittäjällä on kaikkea muuta kuin laiska Karvamato

Part Keeku alkakoon.

Maaliskuussa haaveiltiin tosiaan tokouran starttaamisesta, mutta itse toteutus jäi sit myöhemmäksi kuin oltiin suunniteltu, sillä huhtikuun alussa kolme päivää ennen koetta alkoi juoksu. Sinänsä sattui harmilliseen saumaan, koska olin ilmoittanut karviksen myös toisiin kisoihin ja juoksujen vuoksi hallitreenit jäi sitten todella vähiin.

29.4. sitten kuitenkin eka tokokoe oli. Tuomarina Salme Mujunen ja tsiisuskraist kun oli taas jännää. Keksi selvitti kokeen seuraavin pistein:

Paikkamakuu 5
Seuraaminen 7
Liikkeestä maahanmeno 8
Luoksetulo 9,5
Kapulan pito 9,5
Kauko-ohjaus 7
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutelma 9
156,5, 2-tulos

Ennakointi söi meiltä sen verran pisteitä, että ykkönen jäi haaveeksi. Paikkamakuussa sattui yllättävä piippaamissysteemi viereisen koiran lähdettyä rivistä. Vähän harmitti ja toisaalta ei. Tiesin että meistä olis parempaan. Uusi ilmo menemään ja Muuramen mukavaan iltakokeeseen yrittämään. Ja ah, se sujui kuin tanssi.

Muuramen tokokoe 15.5.
Paikkamakuu 9
Seuraaminen 9,5
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 10
Kapulan pito 10
Kauko-ohjaus 8
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutelma 10
188,5 1-tulos, KP, 1. sija

Keksi oli ihan mahtava, itse olin paljon rennompi kuin ensimmäisessä kokeessa ja joku varmuus että kyllähän me nyt nämä osataan vaan otti vallan, ja Keksi teki nättiä, keskittynyttä, tarkkaa ja innokasta työtä.

Välissä piti sitten pienen karvamadon touhuilla muita juttuja.

25.5. Keksi osallistui Aijan kanssa australianpaimenkoirien rallymestaruuksiin ja korkkasi AVO-luokan mainiolla 93:lla pisteellä ja täten Keksi kruunattiin avoimen luokan rotumestariksi!

On se jännää miten tuo koira sitten taipuu tämmöiseen, että useampi ihminen sitä ohjaa ja vaikka toki yritetään jutella että mitä on tehty, niin kun ei useinkaan yhdessä treenata niin varmasti on mun ja Aijan ohjaamisessa eroja, ja silti pieni Karvaeläin vaan näyttää parastaan.

Muutama päivä rotumestaruuden jälkeen pidettiin pienimuotoiset sisarustreffit (ja Keksi salaattilounaan) mh-kuvauksen merkeissä Suolahdessa 27.5. Karvamato oli... noh, mitä nyt olettaa voi. Innokas, kiltti, ahne (aktiivisuustaso-osuus kului hyväntuulisesti heinää mussuttaen) ja toimelias. Ei mikään rämäpää, mutta nopeasti palautui kaikesta, leikki paremmin kuin olisi voinut kuvitella ja sen lisäksi laukauksiin ei reagoinut millään tavalla. Hyvin keksimäinen tulos ja mielenkiintoista oli nähdä Helmi ja Noa ja kuinka sisarukset ovat niin samanlaiset vaikka erojakin toki on.

Keksin mh-videot:

Kontakti ja leikki:


Takaa-ajo 1:

Takaa-ajo 2:

Heinänsyönti-innokkuus:

Etäleikki:

Yllätys:Ääniherkkyys:Aaveet: 


Leikki 2 ja laukaukset:Tulokset löytyvät helpoiten varmaan Keksin koiranetin kautta: KLICK 

Ihanat sisarukset

MH:sta Keksi palautui jo ennen kuin oltiin Hirvaskankaan ABC:llä palkintohampparilla, joten luottavaisin mielin suunnattiin 1.6. Laukaan tokokokeeseen, jonka osa-alueet pitää etsiä myöhemmin.

Laukaan tokokoe 1.6.
Paikkamakuu
Seuraaminen
Liikkeestä maahanmeno
Luoksetulo
Kapulan pito
Kauko-ohjaus
Estehyppy
Kokonaisvaikutelma
178, 1-tulos, 2. sija

Kaukalo oli Keksille yllättävän häiriöinen paikka. Ehkä sen vilkkaus tekee sen, että se ei malta olla vilkuilematta uuteen paikkaan astuessa ja Laukaan kaukaloon ei ennalta nähnyt, joten häntää piti heiluttaa mm. hyppyesteelle. Viritys meni näissä kisoissa myös vähän mönkään sillä otin Keksin aaaaiiiivaan liian aikaisin valmistautumaan ja se ehti varmaan jo odotellessa väsähtääkin, kun mitään ei tapahtunut vaikka kuinka tarjoili kontaktia. Ihan mukava suoritus joka tapauksessa.

Tiukemman rupeaman jälkeen lepäiltiin, treenailtiin vetojuttuja ja vähän viestiä, uitiin, lenkkeiltiin ja vietettiin kesälomaa. Heinäkuussa tavoitteena oli TK1 ennen kuin rallytokokausi Aijan kanssa taas alkaisi. Ajeltiin aurinkoiselle ja paahteiselle Nokian kentälle jossa jo aiemmin keväällä olin polttanut itseni Karkin kanssa agilitykisoissa. Olosuhteet olivat kyllä todella karut ja päätin taistella joka pisteestä ja pitää Kekun skarppina. Taas on tulokset jossain, yritän etsiä. Kaikenkaikkiaan voi kuitenkin todeta että hyvin meni.

Nokian tokokoe 2.7.
Paikkamakuu
Seuraaminen
Liikkeestä maahanmeno
Luoksetulo
Kapulan pito
Kauko-ohjaus
Estehyppy
Kokonaisvaikutelma
180,5, 2. sija, KP, TK1

TK1 jälkeen oltiin puhuttu että kun hiljalleen kasaan avoimen luokan juttuja, Aija pistäisi hösseliksi rallyn suhteen ja niin tehtiin. Aija on hakenut Keksiä tiistaisin rallyvalkkaan ja kumma juttu, että kun treenaa niin tulostakin alkaa tulla.

Jyväskylässä 24.7. Jattilassa Aija ohjasi Keksin Minna Hillebrandin radalla, 85 pistettä ja hyväksytty tulos. Vielä oli epävarmoja kylttejä jonkin verran. Kun Aija ja Keksi tulivat valituiksi poppareiden joukkueeseen rallytokon SM-kisoihin niin meinasi ilmeisesti vuorostaan Aijaa vähän jännittää.

Itse söin kynsiäni livestreamin ääressä. Keksi oli tosi alkupäässä ja se ei aina oo ihan ollut eduksi. Kuitenkin tiukassa paikassa pienelle karvamadolle AVO86 ja RTK2. Ihan mahtavaa.

Nyt suunta sitten kohti ylempiä luokkia. Minä tokossa ja Aija rallyssa. Kiire ei ole ja BH-koe ehkä se sellainen lähin tavoite, riippuen vähän miten koepaikkoja on ja miten seuraava juoksu tulee. Ollaan käyty muutaman kerran paimentamassa ja vietetty muuten vauhdikasta karvismatoelämää. Keksin jalka tuntuu voivan tällä hetkellä mainiosti ja vauhtia riittää. Kaunis kesätukka tuli ja meni ja nyt totaalikarvanlähdön jälkeen Keksi alkaa taas hiljalleen muistuttaa aussieta.

Laumassa Keksi on edelleen niin kiva ja helppo koira. Ja arjessa myös. Ihana, vauhdikas ja tasapainoinen tyyppi kaikenkaikkiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti