maanantai 16. toukokuuta 2011

Seelan luonnetesti 8.5.2011


Seela kävi äitienpäivänä testattavana Maaningalla. Tuomareina toimivat Jorma Kerkkä ja Reijo Hynynen


Toimintakyky +1 kohtuullinen

Terävyys +1 pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu +1 pieni

Taistelutahto -1 pieni

Hermorakenne -1 vähän hermostunut

Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas

Kovuus +1 hieman pehmeä

Luoksepäästävyys +2b hieman pidättyväinen

Laukausaltis

40 pistettä, laukausaltis, hylätty


Capability to function +1 moderate (x15 points)

Tendness for aggressive behavior +1 small without any post-attack aggressiveness (x1 points)

Desire for defencive action +1 small (x1points)

Desire to fight -1 small (x10points)

Nerves -1 a bit nervous (x35 points)

Temperament +2 moderate (x15 points)

Mental hardness +1 tendency to softness (x8 points)

Accessibility + 2b accessible, reserved

Secure for shots: - afraid of shots+40 points, disposed to shots, dissaproved.


 Seelan testitulos ei oikeastaan ollut yllätys, aavistelin, että se voi mennä myös näin. Mutta testi näyttää minusta vahvasti myös Seelan heikkauksien lisäksi ne vahvat ja hyvät puolet mitkä sen luonteessa on. Suuresta paineesta huolimatta sen toimintakyky säilyy, ja se kykenee mun rinnalla toimimaan. Myöskin mun ja Seelan suhteesta testi kertoo paljon, laukauksien kohdalla painetta oli jo niin paljon, että kun Seelasta tuntuu, että nyt romahtaa koko maailma, niin vielä se hakee multa siihen tukea ja apua.


Multa on kysytty, että olenko pettynyt ja mites nyt kaikki muut suunnitelmat jne. Olen sitä mieltä, että Seela on ihan tismalleen sama koira nyt kuin ennen testiäkin. Testi on tässä, ja jokainen saa punnita sen, miten paljon se painaa kenenkin vaakakupissa. Mulle testi toi varmistuksen siihen mitä olin epäillyn ja toisaalta synninpäästön siitä, että kyse ei ole mun koulutuksesta, vaan päinvastoin, ollaan helkkarin hyvä tiimi. Tämä testi ei ole kenenkään vika, ja mä olen aivan yhtä tyytyväinen ja iloinen hienosta koirastani kun ennen testiä.


"Seelas test result wasn't actually so surprising. I know my dog, and I had a hunch it could go this way. And as the test shows the weak points it also shows very well the strong and good things in Seela. Even though she was under so much pressure she functioned and showed courage, and she could go on with the tests. By my side she manages even very hard situations. By the time of the shots she had so much pressure that I'm pretty sure Seela thought that the world has come to an end and still she leaned on me and trusted that I will make all the bad things go away.


I've been asked if I'm disapponted in her and how this affects our future plans. I think that she is exactly the same as before, I have considered these facts before the test, and that's why I don't see any reason to change our life or our plans. The test result and the videos are public, I'm not going to give loads of excuses about it or about Seela. Everyone can think for themselves how this affects how they feel about Seela. To me the test proved that I know my dog and confirmed what I had suspected - I also feel relieved, I think that test also shows that I've done very well with her, and I don't have to feel guilty if I have raised her wrong or something like that. I think we make a amazing team with Seela and I'm so happy I have her. This result is nobodys fault."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti