torstai 3. helmikuuta 2011

Tokon tilannekatsaus


MALLA: 


Seuraaminen: saatu melkohyvin uudelleen kasaan. Patoaminen ja palkkauksen suunta sai ihmeitä aikaan. Näyttää ja tuntuu hyvältä ja tarkalta. Käännökset parantuneet, kun koira pysyy oikealla paikalla. Sivuaskelia ja peruuttamista tehty, ja onnistuvat ihan ok.


Jäävät: seisominen ja maahanmeno nyt tauolla, istuminen aika hyvin muistissa, ei ihmeempää tehtävää, nopeutta voisi olla vähän lisää.


Luoksetulo: hanskassa kivasti, seisominen käsimerkistä toimii, maahanmeno helppoa ja luonnollista, ei himmaa.


Ruutu: saatu sekaisin, eli nyt sitten uusiksi opettamisen paikka. Mallalla tää tarkoittaa myös uuden jutun, eli kosketusalusta opettelua. Ja ei oo helppoa, kun kauhean paljon ihanampaa olisi sillä alustalla riehua.


Nouto: metallikapulalla sisällä nättiä, ulkona ei koettu. Ei selvästi yhtä mieluinen kuin normaalinouto, mutta tekee kuuliaisesti.


Tunnari: treenit aloitettu, Malla tarttee paljon väärien häivyttämistä, kun nouto on niin ihanaa. Merkkaa hajanaisen kasan takaa oman, mutta häivyttäminen vaikuttanut tarttumisvarmuuteen.


Kaukot: tekniikka kaipaa hiomista, eli ei täysin puhdas, etenemistä tai muuta ei kuitenkaan tapahdu jos olen tarpeeksi kaukana. Läheltä ohjaaminen on Mallalle vaikeaa ja paineistavaa. Jotain pitäisi miettiä, vaikka uskoisin, että nykyiselläkin pisteitä saadaan.


Hyyppynouto: Lempparia. Menee oikein hyvin.


Mietittäviä pulmia: voittajaluokan kehäänmeno vaatii treeniä vieraiden koirien kanssa reilusti. En usko, että tulee sinänsä ongelmaa, mutta oma pää ei kyllä kestä jos ei tätä päästä harjoittelemaan ennen kokeita.


Seela: 


Paikkamakuu: jäänyt vähemmälle treenaamiselle, sisällä ihan ok, mutta siis, pitäisi paneutua.


Seuraaminen: melko halukasta, vähän elää, mutta ilme oikein hyvä. Varmuutta paikkaan ja käännöksiin vieläkin lisää. Nyt ei tartte enää samalla tavalla välikehuja.


Jäävät: maahanmeno aavistuksen hidas, reagoi kyllä aika hyvin käskyyn. Seisominen ihmeen varma, ottaa hiukan askelta pysähtyessään, mutta ei varsinaisesti etene. Seisominen mun tullessa vierelle tarttee vahvistusta, Seela kyllä kestää seisaallaan, mutta ei ole kovin itsevarman oloinen.


Luoksetulo: muutamia kertoja halunnut varastaa. Kokonaisuudessaan mennyt tosi paljon eteenpäin, loppupomput on jäänyt aika vähiin perusasentoharjoitusten tekemisen jälkeen.


Hyppy: tehty hyvin vähän, sisällä varma.


Nouto: luvan odottamisen kanssa vielä varmuutta tarvitaan, itse nouto halukas, aavistuksen saalistaa, mutta ote hyvä ja palautus nätti. Seelalla on aika hyvä suu, ja tekee erittäin hyvin metallillakin.


Kaukot: Maa-istu-maa -vaihtoja tehty, ja toimivat, ei vielä kauheasti lisätty matkaa.


Ruutu: tehty nyt vähemmän, en osaa sanoa, miten on muistissa.


Mietittäviä pulmia: vireen kestävyyttä ei ole oikeastaan kovinkaan testattu, joten mietin miten mahtaa kestää. Hihnaseuraamista tehty liian vähän. Treenit niin rauhallisia, että tarvitsisi varmuutta häiriöön siitä huolimatta, ettei oo koskaan ollut kovinkaan häiriöherkkä. Paikkamakuuta pitäisi tehdä enemmän ja vieraiden kanssa.


Ensi viikolla alkaa sitten akkojen kanssa agitreenit.


Mallan kanssa on pohdituttanut lihaspulmat, mutta nyt koira tuntuu olevan kunnossa. Käytin Mallan verikokeessa, ja kaikki arvot oli oikein hyvät. Epäillään, että murtunut selkäkin voi olla yksi laukaiseva tekijä, miksi selän lihakset on kovilla, katsotaan miten koira nyt treeneistä sitten sanoo, josko saatais vähän kokonaiskuvaa akan kunnosta.


Seelan juoksut olivat 9-30.12 ja kesäkuulle odotetaan seuraavia juoksuja. Syksymmällä voipi olla pienten tassujen tepsutusta sitten tiedossa, jos ei mikään mene mönkään. Sulhokin on valkattu ja oikeen hieno.


Muutamia talvikuvia: 


Seela näyttää minusta niin kauniilta näistä kuvista, katotaan mitä neidistä vuoden ekassa näyttelyssä sitten tullaan tykkäämään.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti