maanantai 5. huhtikuuta 2010

Oho, hän meni treenikentälle!


Molemmat koirat mukana tänään. Maa sulaa ja uudet kumpparit kimaltelivat harmaassa säässä. Tai sinnepäin. Ollaan me tässä välissäkin treenattu, mutta kun ei mitenkään niin innolla, että oikeasti olisi jaksanut edes blogia päivittää. Seelan kanssa ollaan oltu tokon alokaskurssilla aina kun on päästy, ja treenit on tehneet oikein hyvää. Tänään saatiin erinomaista häiriötä kahden pienen jalkapalloilijapojan muodossa. Hyvin mahtui kolme koirakkoa + tulevat jalkapallon lupaukset samalle kentälle.


MALLA


Mitä harvemmin treenataan sitä kiihkompi on koira. Motivaatiota riittää, mutta tarkkuus häipyy ja liika yrittäminen tekee sitten virheitä. Aloitettiinkin perusasennolla, että ne olisivat suoria, oikeassa kohdassa, täsmällisiä ja suoritettaisiin kaikki neljä tassua maassa. (Kiitos Elli vielä kertaalleen Kurre-tempun opettamisesta). Seuraamista on aivan turha yrittääkään ennen kun tolkku pelkkään perusasentoon löytyy. Ja löytyi se.


Luoksetulossa pysähdykset on plörähtäneet - tämäkin juttu pitäisi ihan oikeasti ottaa napakamman treenauksen aiheeksi. Suoran luoksetulon halukkuus ei kuitenkaan pysähtymisistä laske. Kenties Malla on yksinkertainen, tai sitten olen jotain tehnyt oikein.


Noudossa ei pahempaa viilattavaa. Malla ei saalista, se menee kapulan ohi, kääntyy ja ottaa suuhun. Omaan silmään suoraan nappaaminen olisi kivempi, mutta tämä on tolkullista, joten antaa koiran tehdä. Olen nyt härnännyt koiraa ja vaatinut pitämään kunnolla kapulaa suussa. Tuntuu toimivan ihan jees.


Muista liikkeistä ei erityistä mainittavaa. Jäävät ja paikkamakuu on kovin jees, kaukot erittäin hyvät. *kopkop*. Hyppyä pitäisi treenata, että osaisi sanoa millä mallilla se on.


Kaikenkaikkiaan oon tosi tyytyväinen Mallaan ja sen koulutustasoon, tauosta huolimatta asiat on hyvin mielessä ja koira pysyy innossaankin hanskassa. Noinkohan sen oman seuran kokeisiin ilmoittaisi...


SEELA


Ihan ensimmäisenä otettiin ilo jalkapalloilijoista irti - istuttiin penkillä ja syötiin nakkia. Paha sanoa vaikuttiko asiaan mitenkään, mutta Seela ei ottanut minkäänmoista häiriötä pikkupojista, joten olin pikkuneidistä tosi ylpeä.


Nakkiseuraaminen oli erittäin kaunista ja halukasta. Sivulletulot on pomppien, mutta motivaatio oli hyvää. Nyt vaan sitä nakkiseuraamista pitäisi jättää vähemmälle - vaan miten sitä nyt raaskii kun pien on pien.


Seelan kanssa jäämiset on jääneet opettamatta - joten niiden kanssa pitäisi tehdä paljon töitä. Kun Seela on skarppina, niin homma toimii, näin myös tänään. Ei empimistä vaan nätisti tönötti sekä istuallaan, että maassa kuten halusin. Hyviä suorituksia ja vielä häiriössä!


Liikkeestä maahanmeno on selvästi hautonut ja halukkaita maahanmenoa koiran seuratessa ja mun peruuttaessa. Kivaa motivaatiota ja napakkaa tekemistä. Pilkahduksia semmosesta suorittamisesta mistä tykkään aivan älyttömästi. Keskittynyttä, halukasta, varmaa. Hyvä Sentti!


Targettia tehtiin ihan jo siksi, että vahvistetaan sitä, mitä ollaan kontakteilla tehty - molemmat tassut alustalle ja maahanmeno. Hienosti irtoaa ja Seela hoksasi yhden muistutuksen jälkeen, että maahanmenon voi tehdä ihan itse. Mietin onko tämä järkevin tapa ruutua ajatellen, mutta toisaalta pitää vähän riskeeratakin - ei opeta koiraa menemään ruudun ulkopuolelle, niin ei se haittaa, vaikka se menisikin suoraan maahan. (Vaaleanpunaiset lasit täällä hei. )


Nouto on ollut tauolla, mutta voi että oli hauska noutoharjoitus, leikittiin kapulalla, heitin, Seela tuo, Seela kävelee vierellä kapulan kanssa, välillä otan kapulan siltä ja viskaan haettavaksi. Kivaa jämäkkää pitoa ja halukkuutta. Ei se enempää tässä vaiheessa tartte - suunta kapulan kanssa kun on kuitenkin mua kohti koko ajan.


Luoksetulossa taas vauhtia niin maan hirveästi. Ihanin liike minkä Seela tietää. Toimii aina, on ihana aina. Koko Seelan olemus muuttuu kun se pääsee tulemaan luokse. Liikuttavaa.


Paikkamakuu tänään tosi rauhallista. Yksi liian pitkä pätkä, ja Seela unohti mitä on tekemässä ja nousi seisomaan. Mun oma maltti tässä on ongelma. Mieluummin niitä n. minuutin luoksetuloja varmaksi paljon kun häiriötä ja toistoja on alla niin vähän. Tosi rauhallista olemista Seelalta.


Lopuksi Läissy vielä kopeloi Seelan, ja hienosti antoi tutkia itsensä. Tämä juttu on mennyt tosi paljon eteenpäin.


Oikein hyvä treeni, jonka päätteeksi koirat heittivät talviturkin paskaojassa. Kivat.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti