keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kuukausipäivitys

Kun en näköjään parempaan pysty, niin koetetaan edes kerran kuukaudessa kertoa kuulumisia.

Ihan tavattomasti kerrottavaa. Aloitetaas kuvilla.

kuvan copyright Anja Kröner.

Niin, siis, punainen pieni projekti alkaa olla loppusuoralla, pennut täyttivät kuusi viikkoa, lennot Saksaan varattu ja kauhun ja innon sekaisin tuntein odottelen "Karkkia" kotiutuvaksi.

Minulta kysyttiin että miksi juuri tämä yhdistelmä ja uusi "sika säkissä". Olen ihaillut Jumpin Jokers -koiria jo useamman vuoden, pohtinut Seelan lähisukulaisen hankkimista, toivonut harrastus- ja terveystuloksia vanhemmilta.

Karkin isä on maksi3 -luokassa kisaava Jumpin Jokers Guilian "Joey". Joeyn isän (Wallaby Ned Kelly) emä on Wallaby Longreach Blu Lexi, eli Seelan isän (Wallaby Lucknow Lad) täyssisko. Muitakin linkkejä sukutaulusta löytyy.
Karkin emä on amerikantuonti, jonka kanssa harrastetaan SAR:ia ja se on hyväksytty "koulukoira". Yhdistelmä kiinnitti jo viime syksynä huomioni ja tässä nyt ollaan ja pentua odotellaan kotiin. Nähtäväksi jää mikä pienestä kasvaa. Itse olen syvästi sitä mieltä että sen ei oikeastaan tartteisi kasvaa medi-rajasta yli mutta aika sitten näyttänee sen. Vielä jännätään kuulotesti ennen kuin lyödään lukkoon mikä pentu menee kenellekin.

SEELA: No siis, varmaan isoin juttu oli se, että ME SAATIIN SM-NOLLAT KASAAN!
Joensuussa 4.5. juostiin tuplanolla, ensin nolla hyppäriltä, ja sitten pelastelunolla agiradalta ja nyt ne on kasassa! Melkoinen agilityputki vedettiin pariin viikkoon joten Seela on ollut kohta pari viikkoa aksatauolla, se on hierottu, mut on hierottu ja nyt sitten tänään juhlistetaan mun kesäloman alkua menemällä treeneihin.

Meidän "viimeinen" SM-nolla tallentui videollekin.



Nooh, agitauon aikana ei tietenkään ihan täysin lomailtu kuitenkaan. Mun tokomotivaatio Seelan kanssa on ollut aivan täysin, ja vakavasti nollassa. En meinaa jaksaa työstää samoja asioita, enkä jaksa opettaa uuttakaan. Seela on selkeästi Mallaa "raskaampi" tokokoira, ei motivaation takia vaan kun se on niin jotenkin... rauhallinen. Se on innokas mutta diesel. Malla yrittää ja tarjoaa ja Seela kattoo notta häh, mitäsäämeinaatniinkuhä? Noh, Dieseelan kanssa käytiin 19.5. Askolassa, tuomarina toimi Harri Laisi.

Paikkamakuu 10
Seuraaminen 8½
Liikeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 8
Liikkeestä seisominen 10
Nouto 7½
Kauko-ohjaus 10
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 9

Seuraamisessa paikka vähän eli, luoksari vähän valui, ja noudossa tarvitsi toisen käskyn ennen kuin lähti kapulalle. Muuten oli minunkin mielestäni hyvä suoritus, kaukoissa Seela jopa ihan oikeasti näytti minusta parastaan, tosi napakat, tarkat ja näyttävät vaihdot. Kuuma kenttä meinasi tehdä monelle koiralle tepposet, mutta Seela pysyi ihan skarppina suorituksen. Tuomari antoi kehuja että kaikki perusteet on kunnossa, koira tietää mitä tekee, osaa teknisesti ja on innokas, pienellä viilauksella erinomainen suoritus.

Pisteitä kertyi 185, KP ja luokkavoittokin saatiin.

Ilmoitin Seelan karjakoirien rotumestaruustokoonkin, mutta saas nähdä, tuskin meillä kahta hyvää koetta on peräkkäin kumminkaan. Eniten jännittää oikeastaan se, että kokeeseen mennään seuraavana aamuna kun olen yöllä kotiutunut Saksasta Karkin kanssa, joten voi itsellä väsy painaa ja ajatukset harhailla.

Seela on ilmoitettu myös Erkkariin, emme odota menestystä. :D

2. valmennuspäiväkin on takana, ja tällä kertaa aloitimme koirien osuudella.


Seelassa näkyi että väsymys painoi, mutta ihan hyvin valmennus koiran kanssa meni.

Sitten tehtiin ohjaajien fysiikkaa, ensin lämmittelyjuoksua.
Lämmittelyn jälkeen muistuteltiin edellisen kerran fysiikka.

3 x puomin mitta polvet pakaroihin, lyhyellä väleillä askelia
3 x puomin mitta kyykyillä
3 x puomin mitta tupla-askeleella liikkuen
3 x puomin mitta kyynärä ja polvi ristiin nostaen
3x tuolinkaato

 Pienen huilin jälkeen ruvettiin sitten treenailemaan kiihdytyksiä ja liikkeellelähtöjä. Aloitettiin kaarrejuoksulla. Tarkoitus oli tulla ennaltamerkittyyn kaarteeseen niin että kaarteessa ohjaajalla jo maksimivauhtia. Juoksun suuntaa tarkennettiin laittamalla kontrollimerkit niille kohdin mihin asti kaarre ei saanut viettää. 5 x toistoja molempiin suuntiin.
Liikkeellelähtöharjoitus, merkit 5, 10 ja 15 metrin päässä. Viisi toistoa kullekin lähdölle. Tarkoitus oli tukevasta lähtöasennosta, tukijalka valmiina ja paino alhaalla päästä lähtemään merkin soidessa, ensin täysiä 5 metriin, sitten kymmeneen ja lopuksi viiteentoista.

Liikkeellelähtöharjoitus kilpajuoksuna.
Viimeisenä tehtiin erilaisia lähtöharjoituksia kahdessa ryhmässä. Jokaista eri variaatiota tehtiin kolme toistoa. Ensin ihan tavallinen lähtö naama menosuuntaan, sitten naama toiseen suuntaan. Lähtö istualtaan naama molempiin suuntiin ja lopulta vielä makuulta lähdöt, sekä selältään että mahaltaan, kasvot kumpaankin suuntaan. Olipa vaikeaa päästä liikkeelle ja hyvin erikoisia lihaksia oli treenien jälkeen kipeänä.

MALLA: Malla suvaitsi juuri Askolan koetta edeltävänä maanantaina aloittaa viimein, vain kaksi kuukautta aikataulusta jäljessä, juoksun. Jos oikein ärsyttävästi käy niin ei edes ehdi lopettaa rotumestaruuksiin mennessä. Mallan kanssa olisi jopa intoa kokeilla kokeita, treenit on sujuneet pääsääntöisesti hyvin, tunnari on edistynyt (ja ottanut välillä takapakkiakin) ja voittajan liikkeitä on kiva tehdä ja harjoitella. Toivotaan että kokeisiinkin olisi jossain vaiheessa asiaa.

Mallan jalka on ollut hyvänä ja esimerkiksi vuorokauden aikana kävellyt 20 kilsaa metsälenkkiä ei näy koiran voinnissa tai jalassa. Hyvä juttu. Ainut mikä Mallalla on, on se, että se on jälleen juoksujen tultua kuihduttanut itsensä oikein nahkarotaksi. Se syö yli 4 dl energiaruokaa päivässä (tällä määrällä aktiivisempi ja painavampi Seela vaan lihoo) ja silti mikään ei tartu. Turkki sillä onneksi on että senkin uskaltaa Erkkarikehään viedä.

Tunnarissa on tehty nyt liian pitkään sitä oikean välitöntä merkkaamista, ja kehua kun koira on se suuhun nostanut. Nyt tarvitaan tunnarikapulan noutoharjoituksia ja toivotaan että se ei sekoita koko liikettä kun muuten Malla nykyään hyvin itsevarmasti jo merkkaa oman. On tämä yksi harmaiden hiuksien liike.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti