torstai 28. helmikuuta 2013

Tokovinkeitä

Tokkopa tokkoo. Tai jotain.

Kaveriporukalla ollaan yritetty kerta viikkoon käydä tekemässä tokoa ja vähän katsella muiden touhuja ja keksiä uusia tapoja ja niksejä treenata, jottei treenit olisi aina yhtä ja samaa. Lisäksi yritetty saada häiriötreeniä.

Ensin 14.2. oli NOUTO -teemainen treeni

Seelalle aloitin opettamaan ohjattua. Aika näpsäkästi neiti tajusi mitä toivottiin. Seuraa katsetta erityisesti lähtiessään hakemaan.
Lisäksi tehtiin noutoa häiriössä, eli leluja oli ympäri kenttää ja se noutokapula olisi pitänyt hakea. Ekat toistot ok, mutta mitäs sitten kävikään. Pakko iski taas hinkata onnistunutta = "ai, et siis tarkoittanut että näin" = tuon sulle sit näitä muita esineitä. Nooh, huumorin kautta. Lopuksi yksi liikkuroitu nouto, ihan ok.

Malla teki vain kentäntyhjennyksen, eli nouti minulle kaikki kentälle jääneet lelut. Sitten sai riekkua narupallolla. Oli tyytyväinen akka. Kotipihassa vielä tunnari, jossa pientä maistelua, mutta oma tuotiin.

21.2. aiheena JÄÄVÄT

 Ensin tehtiin perinteistä "kuka ehtii ensin" -jäävät -kisailua. Eli koirakot kävelevät sikin sokin ja käskystä joko tekevät maahanmenon, istumisen tai seisomisen. Kolme kertaa hitaimmaksi valittu koirakko putosi pelistä. Tehtiin muutama kierros. Koiria sai auttaa kaikilla tavoin. Se mikä yllätti oli Seelan nopeus tässä. Mallakin pärjäsi aika pitkälle, itse tuli eläydyttyä liikaakin ja välillä pyörin maassa koirien kanssa. Mukava ja rento harjoitus mielestäni. Samalla hyvää häiriötreeniä.

Toinen treeni oli "Jono liikkuu" -jäävät, jossa ruutumerkkien kohdalla tehdään jäävä liike jonossa kulkien, ja ohjaaja kulkee edelläkulkevan koiran edestä ja takanaolevan takaa, ennen kuin palaa oman koiran rinnalle ja jono lähtee uudestaan liikkeelle. Hyvä treeni sekä kehäänsiirtymisen kannalta, että häirittynä jäävien testailuun. Malla teki hyvät vaihdot, kaikki jäävät oli muistissa. Seela yllätti tekemällä liikkeestä istumisen, ensimmäistä kertaa se kun moista liikettä teki "kuka ehtii ensin" -pelissä. Ehkä sitä taas huomaa aliarvioivansa noiden oppimis- ja yhdistelykykyä.

Omakehu voipi haista, mutta hauskat ja erilaiset treenit, koirat sai paljon palkkaa ja oli hyväntuulisia.

Malla teki lopuksi tunnarin, ja siis aivan todella hieno tunnari olikin, rauhallinen lähtö, rauhallinen kapuloille meno, haistelu, ja varmasti oma matkaan ja mun luokse. JESJESJES. Melkoiset palkat ja kiitokset akka saikin.

Tällä viikolla käytiin tiistai-aamuna treenaamassa Jattilassa Aijan kanssa, Malla teki ruutua, hyppynoutoa, yhden metallin (jolle TAAS varasti), vähän kaukoja ja tunnarin. Tunnarissa takapakkia, toi väärän ensin, sitten oikean. Otettiin uudet kapulat ja uudestaan liike, ja nyt ok tunnari.

Seela teki luoksetulon stoppia putken kautta, hyppyä, vähän seuraamista, ja lopuksi myös tunnarin. Unohdin että Seelalla oli nuuskunappulat vielä tunnarien välissä joten eka meni sähellykseksi. Nuuskunappuloiden kanssa otti nätisti oman.

Hyvä me. Toko on kivvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti