maanantai 16. kesäkuuta 2008

Haettiin taas.


Oli tarkoitus tänään haukuttaa Mallaa hakutreeneissä, mutta pitkä odottelu, varastettu maksamakkara ja kuuma ilma oli liikaa, niin "mie oon niin kiltti" ei sitten haukkunut. Haukun houkuttelusta tuntui ottavan vähän painetta, kun ei ymmärtänyt mitä vieraat siltä tahtoivat. Tehdään nyt niin, että siirretään haukku metsään vasta kun haukku on kotona varma. Aion nyt vaatia aina ennen ruokaa haukkua, vihjesanalla tai ilman.

Otettiin kaksi melkeinkuin-umpipiiloa. Tuuli aika kivasti keskilinjaan nähden oikealta, eka ukko etukulmassa pahvilaatikossa, jonka päällä maastoverkko. Vähän näkyi vieraiden paine siinä, ettei ollut hirveän nopea. Kuitenkin heti oli nenä auki ja ukko löytyi hienosti ja muuten siis tosi hyvä - ainut asia, ettei lähtenyt niin nopeasti ukolle kuin yleensä.

Toinen ukko oli toisessa etukulmassa, puulaatikossa, jonka yksi sivu vähän raollaan. Mallaa ennen kaikilla koirilla isoja vaikeuksia tämän kanssa, joten sanoin jo, että ei tehdä, mutta saivat sitten puhuttua ympäri. Tuuli meidän takaa, joten koira ei saanut hajua, vaikka yritti. Pidin kättä Mallan selällä, ja tunsin selvästi, että halua mennä oli, joten lähetin kuitenkin. Ja sinne se irtosi kunnes sai ihan laatikon lähellä hajun. Voi että, miten olen tyytyväinen. Ei edes hytykät haitanneet, ja hymy oli ainakin näin leveä.
^____________________^

Iltaruokaa neiti ei sitten saanut ennen kuin sain haukahduksen. Pohdittiin treeneissä sitä, että onko Malla loppupeleissä niin kiltti, ettei siitä ole haukkumaan ihmistä, se vaatii kuitenkin vähän sellaista röyhkeyttä, ja aggreakin.
Tämähän on syy, minkä takia aluksi rullaa ajattelin Mallalle. Kuitenkin Mallasta löytyy röyhkeyttä kun löytyy motivaatiotakin, ja luonnetestikin kertoi, että kyllä sillä on rohkeutta ja pokkaa vastustaa ihmistä. Sehän on tuttuja ihmisiä kohtaan aika ronski, ja vähän sellainen kiero - tunkee syliin tosi hanakasti ja jos sitä rupeaa tunkemaan pois, niin saattaa näkätä nenästä, ja näen sen vähän sellaisena pomottavana eleenä - se ei koskaan näykkää jos sitä ei työnnä pois. Katsotaan jos tästä röyhkeydestä saataisi osa siirrettyä hakumetsään.  Lisäksi huomasin, että kun olen haukuttanut, ja pyydän vaikka seuraamaan, on koira paljon kiihkeämpi, ja sitä kiihkeyttä tuo otus tarvitsisi melkein joka lajiin, joten ihan hevillä en tästä ajatuksesta taida luopua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti